25. Het einde van mijn Rondje Atlantic, maar een nieuw Rondje Engeland begint te lonken

Praia da Vitoria en het einde van de reis

Op 10 juli heb ik de laatste 25 mijl van mijn Rondje Atlantic gevaren. Ik moest nog van Angra do Heroísmo naar Praia da Vitoria zeilen. Bij het binnenvaren van de baai van Praia da Vitoria werd ik wel een beetje weemoedig. Na 13 maanden varen was er immers een eind gekomen aan mijn reis. Na een grondige voorbereiding gedurende 3 jaar, bleek de reis een fantastische ervaring te zijn geworden. Ik heb de meest mooie plekken bezocht waarvan ik dacht dat ze alleen in reisfolders bestonden. Het mooiste aan de hele reis vond ik echter de vriendschap die ik ervaren heb met al mijn opstappers. Ook de ontmoetingen onderweg met de meest leuke mensen heb ik enorm fijn gevonden. Het zeilen zelf vond ik vaak leuk, maar het was soms ook vooral een mogelijkheid om naar mooie plekken te gaan en leuke mensen te ontmoeten.

Ik bleek dus niet de zeiler te zijn voor wie een oversteek niet lang genoeg kon duren.

Maar goed, aan al dat moois van een lange reis komt eens een eind en gelukkig heb ik in Praia da Vitoria nog een aantal fijne dagen gehad voordat ik 17 juli het vliegtuig naar Nederland nam.

Een Rondje Engeland gloort

Teruggekomen in Nederland heb ik het normale leven inmiddels weer opgepakt. Na weer familie en veel vrienden te hebben gesproken en na twee geweldige avonden te hebben georganiseerd voor alle Nederlandse vertrekkers en voor al mijn opstappers was het tijd om na te denken over wat ik zou gaan doen. Een ding wist ik al wel zeker, ik zou mijn oude vak van belastingadviseur niet meer gaan oppakken. Inmiddels ben ik met een bevriende zakelijke relatie een nieuw bedrijf gestart dat zich richt op de ontwikkeling van zonneweilanden en zonnedaken. Dit vanuit het niets opstarten van een bedrijf geeft mij weer een mega veel energie, ook al is het weer best hard werken.

Al op de Azoren had ik bedacht dat ik in 2020  in een maand tijd van de Azoren naar Nederland zou kunnen varen, maar dat ik ook een kleine “omweg” zou kunnen nemen naar Nederland. Vanaf mei 2020 mag ik daarom vanuit de Azoren via Engeland, Ierland, Noord-Ierland, West Schotland, het Caledonisch kanaal, Oost Schotland en Engeland terugvaren naar Nederland. Opnieuw zullen een aantal vrienden en familieleden weer opstappen en daarmee mijn reis mogelijk maken. Zo mag ik toch weer dromen van een nieuw zeilavontuur: een Rondje Engeland dat ca 3 maanden zal duren.

 

Eén antwoord op “25. Het einde van mijn Rondje Atlantic, maar een nieuw Rondje Engeland begint te lonken”

  1. Pingback: 2assigning

Reacties zijn gesloten.