Over de boot

Tijdens mijn reizen over de Atlantische Oceaan heb ik steeds meer leren te vertrouwen op mijn boot de Atropos. Als de omstandigheden wat ruwer worden dan wil je 100% zeker kunnen zijn van je boot. Als die boot bij stormachtige omstandigheden dan elke hoge golf rustig onder zich door laat lopen, dan  wordt je daar zelf ook rustig van.

Mijn boot is een Malo 36 is een 36 voet Zweeds kwaliteitsschip. Alles is zeer degelijk gebouwd en luxe afgewerkt. Ondanks zijn degelijke en zware afwerking vaart de boot heerlijk stabiel en daarnet vaast vaart de boot ook heel droog. Waar andere schippers klets nat werden van elke golf die ze tegen kwamen, bleef ik steeds lekker droog en dus comfortabel onder de buiskap

De boot is goed ingericht op een lange reis. De boot heeft twee grote watertanks waardoor ik meer dan 500 liter mee kon nemen, Daarnaast had ik voor nood nog een watermaker bij me, waardoor ik zeker wist dat ik niet zou verdorsten.

Alhoewel de Atropos een zeilboot is en geen motorboot, garandeerden de dieseltanks van 290 liter dat we ook heel lang op de motor konden varen bij langdurige windstiltes De boot heeft een uitgebreide keuken, een tweepits kooktoestel met een goede oven en ook een grote koelkast waardoor we ook onderweg ook lekker konden koken.

Afgelopen jaren is de boot van de nieuwste Raymarine apparatuur voorzien. De GPS plotter, de zeilinstrumenten, de radar, de AIS, de marifoon, de handheld marifoon en de stuurautomaat van Raymarine hebben er voor gezorgd dat ik de weg niet kwijtraak, geen botsingen krijg met onverwachte boten en ook steeds bereikbaar ben. De satelliettelefoon van Iridium GO! – in combinatie bleek bij de grote overtochten voor groot belang te zijn om dagelijks weerberichten en -voorspellingen te kunnen ontvangen en bovendien was het fijn om midden op zee elke dag even mailcontact te hebben met het thuisfront.

Los van nuttige dingen heb ik veel geïnvesteerd in de veiligheid aan boord in de vorm van reddingsvesten, lifeline, MOB beacons, de EPIRB en het reddingsvlot.